Luka Štumberger, kandidat za župana občine Cerklje na Gorenjskem

Spoštovani,
verjamem, da kakovost življenja in zadovoljstvo celotne skupnosti občine Cerklje na Gorenjskem krepijo štiri temeljna načela PODJETNOST POVEZOVANJE POGUM – POŠTENOST. Skladno s temi načeli živim in delam tudi sam, kot domačin, podjetnik, soustvarjalec razvoja občine, občinski svetnik, predsednik Sveta Zavoda za Turizem Cerklje, član Upravnega odbora Društva obrtnikov in podjetnikov in kot dolgoletni prostovoljec na drugih podroćjih družbenega delovanja.

K podjetnosti in strasti do reševanja najrazličnejših izzivov ter nalog naju s sestro Nežo že od malih nog spodbujata starša, solastnika računovodskega servisa Jecom. Vedno poudarjata, da je treba za uspeh trdo delati, pri tem pa ne pozabiti na poštenost in iskreno spoštovanje do vseh ljudi. Pomena povezovanja sem se naučil že kot aktivni športnik in kasneje v poslu ter vsakdanjem življenju. Ekipe so praviloma močnejše, znajo in dosežejo lahko mnogo več kot posamezniki. Vsi skupaj pa potrebujemo pogum, da spreminjamo ta svet, uvajamo novosti in spremembe za doseganje novih ciljev.

Stanujem v Trnovljah, mirnem naselju Cerkelj, kjer nam veliko pomenijo dobri sosedski odnosi. Kot navdušen športnik, ljubitelj gibanja, narave in zdravega načina življenja sem se po končani srednji Ekonomski šoli odločil za študij na Fakulteti za šport v Ljubljani ter pridobil naziv profesor športne vzgoje. Že med študijem in kasneje kot podjetnik sem sodeloval s šolami in vrtci, učil otroke različnih športov ter poučeval smučanje doma ter v tujini. Moje podjetje Jecom Šport, d.o.o., servis in izposoja športne opreme ter smučarska šola, na Krvavcu uspešno deluje že desetletje in v času zimske sezone, v sodelovanju z RTC Krvavec, d.d., in drugimi partnerji omogoča delo več kot 50 ljudem.

Že vrsto let se vključujem v različne projekte Društva obrtnikov in podjetnikov Cerklje s področja gospodarstva in turizma. Jeseni 2008 sem se aktivno vključil tudi v usmerjanje razvoja Zavoda za turizem Cerklje, v katerem sem se kot predsednik Sveta zavoda trudil omogočati boljše pogoje ter pravo podporno okolje za delovanje tega perspektivnega javnega zavoda vse do aprila 2019. Uspešna izvedba imenovanja direktorja ter pridobitev prvih 80.000 EUR evropskih sredstev že prinašata nov zagon ponudnikom turističnih storitev Cerkelj.

Zadnja štiri leta sem kot izvoljeni predstavnik Liste za obrt, podjetništvo in turizem član občinskega sveta Občine Cerklje na Gorenjskem, ki je najvišji organ odločanja o vseh zadevah občine. V tej vlogi se aktivno zavzemam za boljše informiranje in večjo možnost vključevanja mnenj, za transparentno in uravnoteženo porabo javnega denarja ter za uvajanje naprednih modelov in sodobnih tehnologij upravljanja občine. Sem velik podpornik dobrih razvojnih projektov in predlagatelj številnih novih pobud ter predlogov.

Pogum, podporo in energijo mi daje žena Tina, s katero v začetku novembra pričakujeva tretjega otroka, sinova Filip in Alexander, širša družina, prijatelji, poslovni partnerji, podporniki in številni simpatizerji programa TOP Liste Občine Cerklje: za vrhunske talente, za odlične ideje, velike dosežke in za zavidljiv napredek občine Cerklje na Gorenjskem.

Rad imam Cerklje. V preteklih letih je bilo veliko narejenega za urejenost in dobre življenjske pogoje občanov in po teh kriterijih smo uvrščeni na 2. mesto v državi. Prav tako je Občina Cerklje na seznamu redkih občin v Sloveniji, ki niso zadolžene. Tak položaj želim ohraniti s preudarnim ravnanjem tudi v prihodnje.

Kljub temu pa so še številna neizkoriščena področja, področja, kjer ne gremo v korak s časom in področja, kjer so možne korenite izboljšave, kjer lahko uresničimo vrsto novih idej, pa tudi prenos uspešnih praks od drugod v naše okolje.

Dajem vam besedo, da bom s svojo ekipo trdo in pošteno delal zato, da bo bivanje vseh nas v občini še bolj kakovostno in prijazno, predvsem pa se bom zavzemal za dobro komunikacijo, za informiranost občanov in za strpen ter odprt dialog z vsemi.

Iskreno bom vesel vaše podpore, zato vas vabim, da stopite z nami v prihodnost.

Čas je za naslednji korak!

Luka Štumberger

 

 

 

Luka o Luku ali Chef Jezeršek o kandidatu Štumbergerju:

Ko me je Luka povabil na pogovor in mi predstavil namero, me je v prvih minutah navdušil s svojo iskrenostjo in čisto vizijo. Poleg tega sam vodi uspešno podjetje, kar pomeni, da ima kvalitetne vodstvene sposobnosti. Predvsem pa se ukvarja s poslom, pri katerem je pomembna vsebina in ravno vsebina je tista, ki jo v tej občini primanjkuje. Imamo potencial, imamo sredstva, pa jih ne znamo izkoristiti do te mere, da bi dodatno dvignili kvaliteto življenja v občini. Ni težko postaviti hiše, če imaš denar. Težko pa je ustvariti topel dom za družino in poskrbeti za dobre med sosedske odnose, saj je to odvisno samo od tebe, kot človeka. Enako je pri nas v občini.  Z vidika infrastrukture smo na dobri poti. Z vidika vsebin pa nas čaka še dolga pot in verjamem, da je prav Luka človek, ki lahko s pomočjo vseh nas na listi to tudi doseže in dvigne kvaliteto življenja vseh starostnih skupin v naši občini.

Tadeja Brankovič, nekdanja slovenska biatolonka o Luku Štumbergerju:

Je odločen, dela transparentno, je dosleden, povezovalen in pripravljen prisluhniti prav vsakemu. V vsaki težavi vidi izziv in verjame, da rešitev obstaja. Vedno je pripravljen na dialog in povezovalen način dela. Prepričana sem, da bo z vsemi temi svojimi kompetencami dobro vodil tudi občino, v dobro vseh nas.