Hvala, res najlepša hvala, Cerklje!

Drage občanke in občani Cerkelj, drage volivke in volivci!

Iskrena hvala za vaše zaupanje, hvala za vse glasove podpore meni kot kandidatu za župana Cerkelj, naši TOP Listi in ne nazadnje hvala za vašo visoko udeležbo na volitvah, s čimer ste jasno potrdili, da vam je še kako mar, kakšna bo naša skupna prihodnost v Cerkljah.

Že včeraj sem čestital protikandidatu, gospodu Francu Čebulju, in mu v imenu TOP Liste ponudil tvorno sodelovanje, v dobrobit občank in občanov Cerkelj. Želimo si, da bo v naslednjem štiriletnem mandatu dobro vodil našo občino.

Veseli smo, da je naša TOP Lista osvojila tri svetniška mesta, kar je največ doslej. Smo na drugem mestu po prejetih glasovih in tudi druga najmočnejša svetniška skupina. TOP lista predstavlja povezano skupnost naprednih, izkušenih in talentiranih posameznikov, ki želi in zna izkoristiti potenciale Cerkelj, zato mi je biti nosilec te liste še posebej v veliko čast.

V celoti gledano to seveda ni rezultat, ki smo ga želeli, in za katerega smo trdo delali. Zaradi želje po doslednem uveljavljanju načel podjetnosti, povezovanja, poguma in poštenosti, v katere verjamemo, in zaradi vizije, ki smo jo skrbno izgrajevali za naše Cerklje.

Kljub temu se počutim ponosno in hvaležen sem za izkušnjo sodelovanja v tej volilni tekmi, žal z vidika možnosti globoko neizenačeni že od samega začetka. Naših prvih županskih volitev sicer nismo dobili, ampak nikoli, prav nikoli ne bom prenehal verjeti,  da se je vredno boriti za tisto,  kar menimo, da je  dobro in  prav.

Naša prizadevanja se niso nikoli nanašala na eno osebo, ampak na naše Cerklje, ki jih imamo radi. V tej kampanji smo videli, da so Cerklje še globlje razdeljene, kot smo že sicer mislili. Toda trdno verjamem v naprednejše, enotnejše in skupnosti bolj prijazne Cerklje. In vedno bom! Če verjamete tudi vi, potem moramo sprejeti današnji izid kot delno zmago in se pripraviti na prihodnost.

Franc Čebulj ostaja še sedmi mandat naš župan. Sledili smo drugačnemu cilju, toda naša dolžnost je, da smo odprti za njegove pobude in iskreno mu moramo dati novo priložnost uspešnega ter poštenega vodenja občine.  Prav tako pa pričakujemo tudi z njegove strani odprtost za naše pobude, podporo dobrim projektom, ne glede na to od koga in iz katere svetniške skupine prihajajo.

Zakonodaja R Slovenije, ki temelji na demokratičnih načelih soupravljanja lokalnih skupnosti, terja naše vključevanje in sodelovanje. Zato je naša odgovornost, da s prizadevanji TOP liste nadaljujemo. V svojem imenu in v imenu danes še dveh novoizvoljenih svetnikov TOP Liste, Polone Kuhar in Luka Jezerška, se neomajno zavezujem, da se bo v prihodnjih štirih letih tudi preko nas slišal vaš glas.

Ob tej priložnosti se najprej zahvaljujem ženi Tini za izjemno potrpljenje in nesebično pomoč v času kampanje. Naša nova družinska članica mi ob sinovih daje sedaj še večjo moč in zagon.  Hvala tudi očetu, mami in sestri za vso podporo in pogovore, ko sem jih potreboval.

In seveda, iskrena hvala vsem članom TOP liste, ki so v pripravo našega razvojnega programa vključili vse svoje znanje in izkušnje. Izjemno ponosen sem na neprecenljivo zavzetost prav vsakega člana naše ekipe, ki so v kampanjo vložili svoja srca in sanje. Hvala tudi vam, predstavnikom vaških skupnosti, kulturnih in športnih društev, kmetom, gasilcem, podjetnikom, turističnim delavcem, članom Liste za vas, Liste za Cerklje, drugih list in številnim prostovoljcem, ki ste v idejo boljših Cerkelj vložili svoj čas in napor.

Menim, da je bila to najboljša kampanja, ki bi jo kdorkoli lahko pričakoval ali želel.  Ne dvomim, da bomo ohranili zavzetost in srčnost. Kot veste, nas je sedaj še več in združeni bomo skupaj nadaljevali izbrano pot tudi v prihodnje.

Čas je za naslednji korak in naše pravo delo se sedaj šele prične.

Vaš Luka Štumberger

Share this post