Življenje pri nas v Cerkljah je lepo. Komu gre torej zahvala za prvo mesto?

Te dni kar dežujejo časopisni članki, zaradi katerih smo Cerkljani lahko zelo ponosni. Najbolje v Sloveniji se živi pri nas v Cerkljah, so ugotovili novinarji. Prekrasno sporočilo!

Komu gre pripisati zasluge za to visoko uvrstitev? Občini kot instituciji? Županu, ki jo predstavlja?

Kakovost življenja ni zgolj infrastruktura, je pa seveda ta zelo pomembna. V anketah je na prvem mestu vsakokrat, ko je naše gospodarsko stanje dobro.

V kriznih obdobjih so na prvem mestu delo, zaposlitev, plače, možnost socialnih stanovanj, pomoč. Takrat postane infrastruktura nenadoma manj pomembna.

Veseli smo vsake ceste, dveh vrtcev, lekarne, šole s kulturnim hramom … A že banka, trgovina, pošta, bankomati in avtobusne povezave sodijo v podjetniško in gospodarsko iniciativo lastnikov teh subjektov oz. storitev.

Bi pa bili občani in občanke zagotovo izjemno veseli tudi končno urejene kanalizacije v dolini ter začetka njene gradnje v visokogorju. Sodobnih tehnologij, ki bi bile na voljo kot odprta omrežja v vseh krajih oz. naših vaseh, kolesarskih poti za tisoče kolesarjev, ki si pot skozi Cerklje izberejo za svojo rekreacijsko smer, igral za otroke v vseh vaseh, urejene obrtno-podjetniške cone … in še več kot 70 projektov, ki smo jih navedli v programu TOP Liste občine Cerklje.

“Nikomur ne želimo kratiti sreče in ponosa zaradi našega izjemnega prvega mesta. Prav nasprotno. Tega se moramo veseliti vsi, kajti občina smo ljudje. Smo sosedje, prijatelji, znanci, sorodniki.”

Bivanje v kraju je lahko najboljše samo zaradi ljudi. Zaradi nas vseh!

Zaradi prijaznih turističnih delavcev, uspešnih podjetnikov, vztrajnih obrtnikov, nepopustljivih kmetov, vedno pripravljenih gasilcev, skrbnih vzgojiteljic v vrtcih in znanja polnih »tovarišic« v šoli. Življenje pri nas je lepo, ker imamo nadarjene kulturnike in predane prostovoljce. Tu je lepo živeti, ker s sosedom poleti skupaj pečemo na vrtu, pozimi pa spijemo glaž kuhanega vina.

Življenje pri nas je lepo, ker imamo za vogalom avtocesto, 1500 metrov višje pa možnost smuke. Komu gre torej zahvala za prvo mesto?

Hvala vsem občanom in občankam občine Cerklje, ker ste ustvarili občino, v kateri se najbolje živi!

Avtorica: Darinka Pavlič Kamien

Share this post